Tort Exotic
Sursa Tort exotic
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta acestui tort o am de la prietena noastra Syl, care sta foarte departe de noi ,dar cu drag mi-a trimis-o pentru mama mea.
E foarte bun tortul si ce ma incanta tare e ca blatul se poate face si sub forma de chec,sotul meu zice ca atunci cand o sa fac chec sa fac neaparat blatul asta .
Reteta o am scrisa in masurile cup ,eu am cantarit ingredientele si in grame asa ca o sa le scriu pe amandoua.
Reteta cu masuratorile in grame asa cum le-am masurat eu:
450 g faina
450 g zahar tos
175 ml ulei
Int-un bol se pune faina , bicarbonatul, sarea , zaharul, si scortisoara.
Se adauga ouale si uleiul amestecand cu lingura pana totul devine umed.
Se adauga anansul ,nucile ,vanilia si pireul de banane,se amesteca usor cu lingura.
Se unge o forma si se tapeteaza cu faina ,se pune compozitia si se da la cuptor .
Eu am pus intr-o cratita cu diam.de 20 cm si am copt la foc mic in jur de o ora ,am incercat cu scobitoarea si cand a iesit curata a fost gata.
Cand s-a racit l-am taiat in mai multe felii...de fapt am avut 5 felii de 1/2 cm grosime ,se poate taia doar in 3 foi ,fiecare cat vrea foaia de groasa.
Foile nu se insiropeaza deoarece sunt umede si se umplu cu frisca .
In frisca am pus si restul de bucati de ananas ce mi-a ramas de la conserva.
E foarte bun tortul si ce ma incanta tare e ca blatul se poate face si sub forma de chec,sotul meu zice ca atunci cand o sa fac chec sa fac neaparat blatul asta .
Reteta o am scrisa in masurile cup ,eu am cantarit ingredientele si in grame asa ca o sa le scriu pe amandoua.
3 cup faina cernuta
2 cup zahar tos
3/4 cup ulei
3 oua intregi batute ca pentru omleta
1 cup nuci prajite si taiate marunt
1 cup si 3/4 piure de banane
1 cup ananas zdrobit si siropul
1tsp(lingurita) rasa bicarbonat stins cu zeama lamaie
1/2 tsp (lingurita) sare2 cup zahar tos
3/4 cup ulei
3 oua intregi batute ca pentru omleta
1 cup nuci prajite si taiate marunt
1 cup si 3/4 piure de banane
1 cup ananas zdrobit si siropul
1tsp(lingurita) rasa bicarbonat stins cu zeama lamaie
1 lingurita scortisoara(facultativ)
1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie concentrataReteta cu masuratorile in grame asa cum le-am masurat eu:
450 g faina
450 g zahar tos
175 ml ulei
3 oua intregi batute ca pentru omleta
120 g nuci prajite si taiate bucatele mici
3 banane potrivite facute pireu
160 g ananas taiat marunt ,din conserva ,l-am pus intr-un pahar si peste el am pus sirop cat sa-l acopere,
1 lingurita bicarbonat (lingurita de ceai )plina cu varf si stins cu lamaie
1 lingurita rasa sare
1 lingurita scortisoara(facultativ)
1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie
120 g nuci prajite si taiate bucatele mici
3 banane potrivite facute pireu
160 g ananas taiat marunt ,din conserva ,l-am pus intr-un pahar si peste el am pus sirop cat sa-l acopere,
1 lingurita bicarbonat (lingurita de ceai )plina cu varf si stins cu lamaie
1 lingurita rasa sare
1 lingurita scortisoara(facultativ)
1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie
Int-un bol se pune faina , bicarbonatul, sarea , zaharul, si scortisoara.
Se adauga ouale si uleiul amestecand cu lingura pana totul devine umed.
Se adauga anansul ,nucile ,vanilia si pireul de banane,se amesteca usor cu lingura.
Se unge o forma si se tapeteaza cu faina ,se pune compozitia si se da la cuptor .
Eu am pus intr-o cratita cu diam.de 20 cm si am copt la foc mic in jur de o ora ,am incercat cu scobitoarea si cand a iesit curata a fost gata.
Cand s-a racit l-am taiat in mai multe felii...de fapt am avut 5 felii de 1/2 cm grosime ,se poate taia doar in 3 foi ,fiecare cat vrea foaia de groasa.
Foile nu se insiropeaza deoarece sunt umede si se umplu cu frisca .
In frisca am pus si restul de bucati de ananas ce mi-a ramas de la conserva.