Tort Ester
Sursa Tort Ester

articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente
500 gr . zahar
500 gr faina
1/2 pahar apa
6 oua
1 praf de copt
250 ml lapte condensat
250 ml lapte evaporat
250 ml smantana lichida
3 linguri zahar vanilat
Intr-un bol se bat spuma albusurile .
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul.

Se adauga apa, praful de copt , doua linguri zahar vanilat , se amesteca bine apoi se adauga faina toata odata.
Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se adauga albusurile batute spuma .
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 minute.
Intre timp se amesteca cele trei tipuri de lapte (de unde ii vine si denumirea "tres leches" in spaniola) impreuna cu un plic de zahar vanilat.
Intre timp se amesteca cele trei tipuri de lapte (de unde ii vine si denumirea "tres leches" in spaniola) impreuna cu un plic de zahar vanilat.


Cand blatul s-a copt , se scoate din cuptor , se impunge cu furculita , iar amestecul de cele trei tipuri de lapte se toarna peste blat fara a-l scoate din tava , astfel incat sa se insiropeze tot blatul.
Daca doriti sa indreptati blatul pentru ca a crescut neuniform , intai taiati cu cutitul partea mai inalta , apoi turnati laptele. Asta ca sa aiba un aspect mai frumos la ornat.


Se lasa la rece , apoi se orneaza dupa preferinta cu frisca sau bezea. Eu aici l-am ornat cu bezea in intregime inclusiv trandafirii sunt tot din bezea.


Si ca de obicei poza tortului este facuta inainte de a-l termina . Au mai fost pusi pentru decor doi fluturasi facuti din pasta de zahar. Unul intre flori si unul pe marginea din fata.