Tort Egiptean
Sursa TORT EGIPTEAN
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fiind o ocazie mai specială, pentru duminica trecută, am preparat acest tort a cărei reţetă am găsit-o pe multe bloguri de bucătărie sau pe situri culinare.
In general modul de preparare al acestui delicios tort este identic.
Iată ce am folosit pentru prepararea unei foi de tort:
- 2 albuşuri
- 2 linguri de zahăr
- 1/2 lingură făină
- 40 g alune măcinate
Crema 1:
- 6 gălbenuşuri
- 6 linguri de zahăr
- 340 ml lapte
- 2 linguri amidon
- 170 g unt
- esenţă de vanilie
Crema 2:
- 200 ml frişcă lichidă
- 150 g zahăr
- 120 g nuci zdrobite
La ingrediente am pus porţia pentru prepararea unei foi. Se fac trei astfel de foi.
Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi se bate până ce ascesta se topeşte.
Făina se amestecă cu alunele măcinate şi se adaugă la albuşuri.
Compoziţia se pune pe fundul formei de copt torturi ( cu diametrul de 24 cm) unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coace la foc mic timp de 25 minute.
Se procedează la fel cu a doua şi a treia foaie.
Se adaugă laptele treptat şi se pune crăticioara pe foc mic, amestecând continuu.
Se lasă pe foc mic până se îngroaşă apoi se ia de pe foc şi se pune la rece.
Pentru crema 2 se topeşte zahărul, se adaugă nuca zdrobită apoi se pune într-o farfurie unsă cu unt şi stropită cu puţină apă. Se lasă să se răcească.
In mixer se spumează untul apoi se adaugă câte o lingură din crema de gălbenuşuri.
Se scoate zahărul caramel de pe farfurie, se pune într-o pungă de plastic şi se zdrobeşte cu un ciocan de bucătărie. Frişca se bate până se întăreşte şi se adugă caramelul zdrobit. Se amestecă uşor .