contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Dobos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am revenit dupa o perioada de 3 sapt!M-am mutat si nu am avut acces la internet,dar am gatit si o sa va arat si voua ce bunatati am facut!

INGREDIENTE:
Foi:
-8 oua separate
-8 linguri zahar
-10 linguri faina
-1 praf de sare
Crema:
-4 oua
-170 g zahar
-2 pliculete zahar vanilat
-100 g ciocolata
-200-250 g unt
-esenta de rom
MOD DE PREPARARE:
Foi:galbenusurile se mixeaza cu zaharul aprox 10 min pana devine o compozitie cremoasa,se adauga faina si se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare.Compozitia rezultata se imparte in 6 parti si se coc 6 foi intr-o forma de tort(24 cm) aprox 6-10 min fiecare.
Crema:ouale se mixeaza cu zaharul si se pune intr-un vas la bain marie impreuna cu ciocolata rupta bucati si se amesteca la foc mic pana se ingroase,apoi se pune intr-un vas cu apa rece sa se raceasca.Untul se freaca spuma si se adauga cremei racite,apoi se lasa la frigider.Cand este fff rece se mixeaza din nou pana devine o crema fina.
Foile se ung cu un strat de crema.O foaie se taie in triunghiuri care vor fi imbracate in zahar ars(1/2 cana de zahar se topeste si se acopera fiecare triunghi.Ultimul strat va fi de crema peste care se pun triunghiurile acoperite cu zahar.Se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com