Tort Dobos
Sursa Tort Dobos

articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru crema: 250 g unt, 50 g zahar pudra cu vanilie, 5 oua, 250 g zahar, 3 linguri de cacao.
Ingrediente pentru caramel: 150 g zahar, 50 g unt, 1/2 lingurita otet.
Albusurile de ou le batem bine spuma, adaugam zaharul si batem pana se face ca la bezele, adaugam galbenusurile, mixam bine apoi adaugam faina si este gata compozitia pentru blat.

Untul pe care l-am tinut la temperatura camerei il batem bine cu zaharul pudra vanilat si bagam castronul la frigider.
Punem ouale cu zaharul si cacaoa pe baie de aburi si amestecam energic pana se ingroasa putin.

Glazura de caramel o facem din zahar, pe care il topim si il caramelizam, dam de pe aragaz cratita si punem untul, iar pentru a avea un efect de oglinda glazura punem foarte putin otet.
Acest ultim strat de blat il imbracam in glazura de caramel si il taiem cu un cutit ud in 8.
Dupa ce alternam blat crema blat crema, pana terminam blatul, punem si bucatile de blat caramelizat deasupra. Oprim putina crema sa imbracam tortul pe margine.
Ornam cu crema de unt, putina nuca de cocos pe margine si cu margele comestibile argintii.