Tort Diplomat
Sursa TORT DIPLOMAT
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
BLAT: (diam. de 28 cm)
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1/2 plic praf de copt
CREMA:
5 oua
300 gr zahar
3 pliculete gelatina granule (30 gr)
200 ml lapte
800 gr frisca lichida
fructe: kiwi, portocale, banane, visine (fara samburi) din compot
esenta de vanilie
SIROP:
siropul de la compot
PREPARARE:
BLAT:
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul treptat si se bate pana devine bezea. Se adauga galbenusurile pe rand amestecand bine dupa fiecare, iar la sfarsit se incorporeaza faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se toarna compozitia in forma de tort cu inel detasabil tapetata cu hartie de copt. Se introduce la cuptor pentru cca 25 de minute, se face testul cu scobitoarea.
CREMA:
Se bate frisca tare si se pune deoparte. Ouale cu zaharul se bat pe baie de abur pana se ingroasa, dupa care se da deoparte. Se dizolva gelatina in laptele caldut si se amesteca apoi in crema de oua. Se lasa crema sa se raceasca apoi se adauga usor in frisca batuta. Se pun apoi fructele scurse bine si taiate dupa preferinta iar la sfarsit se adauga esenta de vanilie.
ASAMBLAREA:
Blatul rece se taie in doua. Se aseaza prima felie de blat pe un platou, se pune in jurul blatului inelul de la forma in care a fost copt blatul, se insiropeaza cu zeama de la compot, se toarna crema amestecata cu fructe si se aseaza a doua felie de blat insiropata. Se da la frigider pentru 4-5 ore sau de pe o zi pe alta, apoi se orneaza cu frisca si fructe dupa imaginatie.
POFTA BUNA!