contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Diplomat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Un tort pentru tatal meu care este fan frisca ar manca-o cu lingura.Si pentru ca astazi este o zi speciala in care implineste o frumoasa varsta de 78 de ani ,si ce e mai frumos decat un cadou dulce!Eu ii urez multa sanatate si multi ani inainte si sper sa ajunga asa cum isi doreste la 100 de ani iar noi sa ne ducem in bastoane sa ii uram La multi ani dar cu un tort cu frisca in brate.
Crema diplomat
-4oua
-o cutie frisca
-400 gr zahar
-o cutie de compot ananas
-4 plicuri gelatina
-esenta vanilie
Blat normal pandispan :6 oua ,6 linguri de zahar ,6 linguri faina
Sirop:200gr apa ,100 gr zahar(eu pentru gust mai adaug si un mar sau orice fruct)

Se amesteca ouala cu zaharul pe beau-marin pana devin cremoase.Intre timp gelatina se pune la inmoiat cu siropul de la compot.Se bate jumatate din cantitatea de frisca ,dupa ce s-au racit ouale se amesteca cu gelatina care e topita pe beau-marin ,se adauga in frisca si se amesteca.
Intre timp pregatim o forma de tort ,blatul il taiem pe jumatate .O parte din blat o punem jos si o insiropam cu un sirop din 200 gr apa cu 100 gr zahar .Peste blat se pune crema amesteca cu fructele din compot.Se pune si celalalt blat se insiropeaza si se da la rece cateva ore(eu il fac cu o zi inainte).Se scoate din forma si se orneaza cu cealalta jumatate de frisca .
Florile sunt facute din pasta marshmallows iar frunzele sunt din ciocolata.


Articol recomandat de undulcearomat.blogspot.com