Tort Diplomat
Sursa Tort diplomat

articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente
Pentru blat
- 2 oua
- 4 linguri faina
- 4 linguri zahar
- 2 linguri apa
- 2 linguri ulei
- 1/2 plic praf de copt
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul , se bate bine pana devine o spuma teapana si se adauga galbenusurile. Se amesteca bine apoi se adauga treptat praful de copt, apa, uleiul si faina.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 15 min.
Ingrediente crema
- 1 l frisca lichida
- 2 plicuri gelatina
- 7 oua
- 14 linguri zahar
- 1 conserva de ananas
- 1 portocala
- 1 banana


Rondelele de ananas puse deoparte se aseaza pe fundul unei tavi tapetata cu folie transparenta, peste care se toarna crema preparata. Se aseaza blatul peste crema si se apasa bine . Se insiropeaza blatul cu sucul ramas de la ananas si se baga la rece 2-3 ore.
