Tort Diplomat
Sursa Tort diplomat
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
Pentru blat
- 2 oua
- 4 linguri faina
- 4 linguri zahar
- 2 linguri apa
- 2 linguri ulei
- 1/2 plic praf de copt
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul , se bate bine pana devine o spuma teapana si se adauga galbenusurile. Se amesteca bine apoi se adauga treptat praful de copt, apa, uleiul si faina.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 15 min.
Ingrediente crema
- 1 l frisca lichida
- 2 plicuri gelatina
- 7 oua
- 14 linguri zahar
- 1 conserva de ananas
- 1 portocala
- 1 banana
Gelatina am dizolvat-o pe foc in un pic de suc de ananans din conserva. Frisca am batut-o spuma apoi am adaugat-o peste oua impreuna cu gelatina. Se pun deaporate 7-8 rondele de ananas iar restul se taie bucatele impreuna cu banana si portocala curatate de coaja si pielita si se pun peste ouale amestecate cu frisca.
Rondelele de ananas puse deoparte se aseaza pe fundul unei tavi tapetata cu folie transparenta, peste care se toarna crema preparata. Se aseaza blatul peste crema si se apasa bine . Se insiropeaza blatul cu sucul ramas de la ananas si se baga la rece 2-3 ore.Dupa ce a stat suficient la rece se scoate din tava si se intoarce pe un platou. Se orneaza cu frisca dupa preferinta.
Rondelele de ananas puse deoparte se aseaza pe fundul unei tavi tapetata cu folie transparenta, peste care se toarna crema preparata. Se aseaza blatul peste crema si se apasa bine . Se insiropeaza blatul cu sucul ramas de la ananas si se baga la rece 2-3 ore.Dupa ce a stat suficient la rece se scoate din tava si se intoarce pe un platou. Se orneaza cu frisca dupa preferinta.