Tort Diplomat
Sursa Tort diplomat
articol scris de v-retete.blogspot.co blog v-retete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 blat de tort
6 oua
6 linguri zahar
2 pliculete zahar vanilat
300ml lapte
4 pliculete gelatina
500 ml frisca
fructe dupa plac (portocale si kiwi, am avut eu)
Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca cu zaharul.
Zaharul vanilat.
Se adauga laptele putin cate putin si se pune la fiert pe bin-marie amestecand continuu pana incepe sa se ingroase putin.
Gelatina se dizolva in 150 ml apa rece.
Se pune peste crema fierbinte.
Cand incepe sa se intareasca se pune peste frisca batuta si se amesteca bine.Se pun si albusurile batute bine.Apoi se pun si fructele taiate cubulete si se omogenizeaza bine.
Se pune o felie de blat de tort intr-un inel de tort, se insiropeaza putin cu suc din compot.
Se pune crema.
Se niveleaza cat mai egal.
Apoi se pune si capacul blatului care se insiropeaza si el putin.
Se da la frigider pentru 4-5 ore sa se intareasca compozitia tortului.
Se indeparteaza inelul de tort si se imbraca tot cu frisca .
Apoi se pun fructe dupa inspiratia fiecaruia.
Si cand am fost la cateva magazine sa caut gelatina sa pun deasupra peste fructe nu am gasit decat rosie asa ca am pus rosie .
O minunatie de tort.