Tort Diplomat Si Prajitura "diplomata"
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Voi expune ambele feluri de preparare.
Blat :
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 varf cutit praf de copt
Mod de preparare :
Se bat albusurile tari impreuna cu zaharul,adaugam galbenusurile pe rand si amestecam bine cu mixerul. Acum renuntam la mixer si incepem sa adaugam faina si praful de copt amestecand usor cu lingura de lemn . Turnam blatul in forma cu diametrul de 26 cm,unsa si tapetata cu faina ;coacem la cuptorul preincalzit pentru 20 min,foc potrivit,pana trece testul scobitoarea.
Se scoate blatul si se lasa la racit.
Crema :
500 ml. smantana pentru frisca
1-2 plicuri cu intaritor frisca
6 oua
6 linguri de zahar
250 ml. lapte
30 gr. gelatina
100 gr stafide inmuiate in rom
1 conserva cu compot exotic
1 conserva cu compot de ananas
Decor:
kiwi,portocale,mango,piersici...
frisca
Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga laptele putin cate putin si se pune la fiert pe bain -
marie amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana subtire. Se dizolva gelatina in 100 ml
apa rece si apoi se adauga la crema fierbinte. Se lasa sa se raceasca.
Cand incepe sa se ingroase se amesteca cu frisca, albusurile batute spuma, stafidele si fructele.
Rezulta o crema pufoasa si delicioasa.
Alegem o forma sau o oala in care sa fixam blatul si o tapetam cu folie alimentara;taiem blatul in doua si punem prima parte pe fundul formei ,il insiropam si adaugam toata crema.Punem bucata de blat superior si-l insiropam si pe acesta . Dam la frigider pana a doua zi cand il scoatem din forma si ornam ,dupa imaginatie, cu multa frisca si fructe .
Daca folosim piscoturi, le trecem repede prin siropul de la compot si asezam un rand pe fundul formei si unul seasupra !
Rezulta un tort imens !