Tort Diplomat Exotic
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un tort care ți se topește în gură. Nu trebuie să fii maestru bucătar ca să îți iasă.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
- ½ cană zahăr
- ½ cană lapte
- 500 ml frișcă lichidă
- 3 ouă
- 2 pliculețe de gelatină Dr. Oetcker
- fructe (un compot de ananas, o banană, o portocală, 2 kiwi)
- pișcoturi
Plan de lucru:
- se separă albușurile de gălbenușuri (poza 2)
- pe foc se pun gălbenușurile cu zahărul și cu laptele (poza 3). Amestecăm până obținem o cremă (poza 4) pe care o dăm apoi la răcit.
- batem albușurile spumă, batem și frișca (poza 5). Încorporăm albușurile în frișcă (poza 6).
- între timp preparăm gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar apoi o adăugăm în crema de gălbenușuri (poza 7). Compoziția se adaugă în amestecul de albușuri și frișcă.
- într-o tavă cu pereți detașabili punem un strat de pișcoturi (poza 8 ), peste care întindem jumătate din crema de tort. Presărăm o parte din fructele tăiate mărunt (poza 9). Mai punem un strat de pișcoturi (poza 10). Întindem crema rămasă și ornăm cu fructe (poza 11). Băgăm la frigider peste noapte.
- poftă bună! (poza 12)
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 23 ron
Filed under: C3. Torturi