contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Diplomat Cu ZmeurĂ Şi Afine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am găsit în piaţă zmeură şi afine, pe care le-am combinat în această reţetă.

Ce îţi trebuie (poza 1):
- 1 kg de zmeură
- 200 gr de afine
- un blat de tort
- un compot de piersici
- 600 ml de lapte
- 250 gr de mascarpone
- 4 plicuri de frişcă
- 4 plicuri de gelatină
- 2 plicuri de tort Gelee’
- 100 gr de zahăr pudră (pentru frişcă)

Plan de lucru:
- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj (poza 2)
- tăiem cubuleţe piersicile din compot (poza 3)
- vărsăm 2 plicuri de gelatină în 200 ml de compot (poza 4), le lăsăm 10 minute să se cristalizeze, iar apoi topim pe pat de apă (poza 5). Atenţie! Apa nu trebuie să apuce să fiarbă. Luăm gelatina de pe foc când este diluată complet. Turnăm gelatina peste piersicile tăiate (poza 6), le amestecăm, iar apoi adăugăm frişca (poza 7). Încorporăm uşor cu o lingură de lemn (poza 8 ). Punem crema la frigider.
- trecem la următorul pas. Împărţim zmeura şi afinele: într-un castron pentru următoarea cremă şi separat, pe două farfurii, pentru ornarea tortului (poza 9)
- facem celelalte două plicuri de frişcă şi adăugăm mascarpone (poza 10). Mixăm până obţinem o cremă omogenă (poza 11)
- repetăm procedeul de obţinere a gelatinei, din celelalte două plicuri, şi o turnăm peste fructele din castron (poza 12). Amestecăm cu o lingură de lemn (poza 13) şi obţinem ce se vede în poza 14.
- începem să asamblăm tortul. Însiropăm prima foaie de blat (am folosit zeama de compot), iar apoi întindem peste ea jumătate din prima cremă, cea de piersici cu frişcă (poza 15). Continuăm întinzând o treime din a doua cremă, de fructe de pădure (poza 16)
- punem a doua foaie de blat şi repetăm procedeul (poza 17)
- peste ultima foaie de blat întindem treimea rămasă din crema de fructe de pădure. Ornăm cu fructele puse deoparte, în farfurii (poza 18)
- preparăm cele două pliculeţe de tort gelee’ conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi turnăm peste tort (poza 19)
- lăsăm la frigider peste noapte, apoi … poftă bună! (pozele 20 şi 21). Este senzaţional de răcoritor, tocmai bun pentru vară.

Timp de preparare: 120 minute
Preţ: 45 lei (depinde de locul de unde procuraţi ingredientele)

poza 1 poza 2 poza 3 poza 4 poza 5 poza 6 poza 7 poza 8 poza 9 poza 10 poza 11 poza 12 poza 13 poza 14 poza 15 poza 16 poza 17 poza 18 poza 19 poza 20 poza 21
Îndosariat la:Dulciuri


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com