Tort Diplomat Cu Iaurt
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Ai nevoie de:
- un pachet mic de piscoturi de sampanie;
- un litru de iaurt;
- 500 ml de frisca;
- 5 linguri cu zahar;
- 3 plicuri cu gelatina pentru crema;
- 250 gr. de fructe de padure sau alte fructe (dupa preferinta);
- 2 plicuri cu gelatina pentru ornat (rosie).
Pregatesti gelatina pentru crema dupa instructiunile de pe ambalaj. Asezi piscoturile intr-o forma detasabila de tort. Amesteci bine iaurtul cu frisca si zaharul si incorporezi gelatina. Asezi crema peste piscoturi si lasi sa se inchege. Ornezi cu fructe si cu gelatina pregatita dupa instructiunile de pe ambalaj. Lasi tortul la rece ca sa se inchege si servesti.
Este un tort usor si racoros!
Pofta buna!
P.S. Tortul nu este opera mea, ci a surorii mele, careia ii multumesc pentru reteta. Deja ma gandesc la combinatia de fructe pe care vreau sa o incerc… kiwi si ananas.