Tort Diplomat Cu Fructe 3
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul treptat si se bate pana se obtine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand mereu , apoi scoatem mixerul si adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt . Blatul se coace 25 de minute la foc potrivit.
Crema: 6 oua 6 linguri de zahar 1 l frisca 250 g fructe din compot 300 ml lapte 40 g gelatina
Galbenusurile se freaca cu zahar, se adauga laptele si apoi se pun pe baie de abur amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana subtire. Se adauga gelatina dizolvata in putina zeama de compot. Separat fructele se taie cubulete , se bate frisca si albusurile. Cand amestecul de lapte si oua este aproape rece se adauga frisca, albusurile batute spuma si fructele taiate bucatele. Blatul se taie in 3 si se insiropeaza cu suc din compot, se umple cu crema si se da la rece peste noapte.
Mai pun o poza cu alt tort diplomat aceeasi reteta dar altfel ornat :)
Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com