contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Diplomat Clasic

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru ziua lui Paul am facut un tort Diplomat. Este un tort pe cat de gustos pe atat de simplu de facut…nici nu mi-am imaginat ca va fi asha de rapid si usor. A fost un real succes si pentru ca este un tort light multa lume a mancat cate doua felii:)

Am folosit:

  • 20 piscoturi
  • 20 g de gelatina(4 plicuri)
  • 1 cana cu zahar
  • 500 g frisca
  • 250 g frisca pentru ornat
  • 3 oua (galbenusurile frecate cu zahar pentru a nu se forma cocoloase)
  • 1 compot de ananas
  • 1 cana lapte
  • 250 g stafide muiate in apa calda cu o fiola de esența de rom timp de 30 de minute
  • fructe pentru ornat (kiwi si ananas din compot)

1. Se pune gelatina la muiat cu sucul din compotul de ananas, intr-o craticioara mica, astfel incat sucul sa acopere stratul de gelatina. Se lasa 10 de minute. Apoi se pune pe foc mic mic cam 2 sau 3 minute pentru a se dizolva total particulele de gelatina, fara a se fierbe -procesul de fierbere distruge proprietatile gelatinei.

2. Se pun ouale, zaharul si 1  cana de lapte sa fiarba la bain marin pina aproape de consistenta unei budinci (10 min). Apoi se raceste.

3.  Frisca (500g ) se bate cu mixerul spuma tare, apoi se combina cu amestecul de pe baine marin racit si cu stafidele stoarse de apa.

Se captuseste cu o folie de plastic o forma de tort, se pun la baza piscoturile astfel incat sa se formeze un blat (sau piscoturile se mai pot pune si pe margini), se insiropeaza piscoturile cu restul de suc de ananas din compot. Se aseaza bucatile de ananas peste blat.

4. Se toarna amestecul de frisca in forma de tort si se da la rece.

5. Se scoate dupa 2 sau 3 ore din frigider si se orneaza cu restul de frisca si kiwi.

POFTA BUNA!!!

 


Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com