Tort Din Spuma De Ciocolata
articol scris de sweetgirlsrecipes.bl blog sweetgirlsrecipes.blogspot.com
Si pentru ca am ajuns la tort (in sfarsit) sa va spun cum a inceput totul. De ziua lui i-am propus sa-si aleaga tortul din mai multe retete, majoritatea fiind torturi de ciocolata, dar acesta nu era printre ele. Spre dezamagirea mea DD le-a respins pe toate, zicand ca vrea un tort de nuci si nu de ciocolata. Asa ca am mai cautat, si am cautat, de data asta impreuna, si am dat de acesta: un tort cu nuci si cu (MULTA) ciocolata. A fost "dragoste la prima vedere" din partea lui, iar eu eram fff fericita ca fac un tort de ciocolata.
Blatul: Amesteca nucile cu 120 g zahar pudra si cacao. Albusurile se bat spuma cu 80 g de zahar si sarea. Se toarna amestecul de nuci si se amesteca usor ca sa nu se lase compozitia. Se rastoarna intr-o forma detasabila (eu am facut in tava cu diam. de 24 cm) si se da la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 15 minute. Se lasa la racit. Cand se raceste blatul se micsoreza, dar nu va speriati , e mai interesant asa.
Mousse-ul (Spuma): La toate se face la fel (cu exceptia ultimei in care nu se pune gelatina ci esenta): Se bate frisca neindulcita bine, gelatina se pune la inmuiat. Frisca dulce se incalzeste, se adauga ciocolata bucati si se amesteca cu o lingura pana se topeste. Cand amestecul este caldut se adauga cu ajutorul telului gelatina (esenta in ultima) si frisca neindulcita batuta.