contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Din Foi „casnica”

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta tortului din foi „Casnica”

3—4 foi procurate din comert.
Crema de lamîie: 200—250 g unt, 250 ml lapte, 50 g faina sau calciu gris, 150—200 g zahar, coaja si zeama (50 ml) de la o lamîie mare, un pachetel cu zahar vanilat.
Crema se pregateste, cum s-a aratat la „Crema de lamîie pentru foi”. Foile se suprapun cu crema între ele; cu aceeasi crema se unge apoi tortul si pe dinafara (lateral si deasupra) si, apoi, se presara cu ciocolata rasa sau cu nuci macinate.
în loc de crema, se poate folosi 1/2 kg frisca batuta spuma, îndulcita si vanilata (v. „Frisca”). Cu jumatate din cantitatea de dedesubt care este mai moale se ung 3 foi suprapuse, iar cu restul se unge tortul pe toata suprafata, în strat mai gros; apoi, se presara cu ciocolata (rasa direct peste frisca) sau cu bomboane mici, colorate. Jumatate din cantitatea de frisca batuta se poate prepara cu gelatina (v. „Frisca cu gelatina pentru ornat”). Frisca se pune într-un cornet cu sprit crestat cu care se modeleaza dîre ondulate, lateral si deasupra si mici rozete.
In oricare varianta, tortul se lasa pîna a doua zi la frigider, ca sa se fragezeasca foile, apoi se taie în felii.

 

 


Articol recomandat de retete-prajituri.net