contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Din Crema De Zahar Ars Cu Fructe Si Frisca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La acest tort am bucatarisit impreuna cu sotul meu, care a avut o idee grozava cu umplutura de fructe. A iesit un tort racoros, un rasfat culinar cu ocazia zilei lui de nastere. Retete este preluata de la Cristina's Blog.
Ingrediente:
-15 linguri zahar

Zaharul se caramelizeaza si se tapeteaza cu el o cratita. Trebuie amesecat cu o lingura de lemn pentru a nu se arde, altfel devine amar.  Se lasa cratita la racit.
Intre timp preparam crema de zahar ars din:
-10 oua
-8 linguri zahar
- o fiola de rom
-1 l lapte

Se bat ouale cu zaharul si romul, adaugam laptele si turnam amestecul pentru crema in cratita tapetata cu zahar caramelizat.
Punem cratita in cuptorul preincalzit pentru 30 minute la 180 grade. Intre timp pregatim compozitia pentru blat din:.
-5 oua
-5 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
-5 linguri faina
Separam ouale, albusurile le batem spuma, adaugam zaharul si vanilia. Le batem putin impreuna, daca insistam prea mult se sparge spuma si nu vom mai aveam un blat pufos. Toata operatiunea se poate face cu 10 minute inainte de a se termina timpul de copt al cremei de zahar ars.
Adaugam galbenusurile, apoi, cu lingura amestecand de jos in sus adaugam si faina. Turnam compozitia peste crema, care trebuie sa fie inchegata si coacem pana trece testul scobitorii.
Lasam tortul sa se raceasca in cratita, dupa care punem o tava peste cratita si rasturnam tortul. Punem totul la frigider (cu cratita deasupra) si lasam cateva ore, de preferat pana a doua zi. In acest timp siropul de zahar ars va insiropa blatul.
Putem lasa tortul in acest stadiu si sa-l decoram cu frisca sau putem continua sa-l umplem si cu fructe.
Ingrediente:
- fructe
- doua plicuri praf de frisca
- intaritor frisca
- ciocolata
- 250 ml lapte
De aceasta etapa s-a ocupat sotul meu, el a sectionat crema de zahar ars pe jumatate cu o ata. Partea de deasupra a taiet-o in doua bucati pentru a o putea manevra mai usor si a reasambla tortul cu mai multa usurinta. Pentru stratul de fructe din mijlocul cremei de zahar ars a folosit bucatele de caisa, pepene galben si banana.
 Dupa ce a reasamblat tortul, a ornat deasupra cu bucatele de kiwi, visine si portocale.
 Stratul final care a imbracat tortul a fost de frisca cu ciocolata rasa.