contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Din Biscuti Cu Jeleu De Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 kg biscuti simpli
-150 gr unt
-50 gr cacao
-150 gr zahar
-1 l apa
-100 gr rahat
-100 gr stafide
-100 gr nuca
-2 esente de rom  .
Pentru decor:
-300 gr zmeura congelata sau proaspata.
-100 gr zahar
-1 plic gelee rosu Dr.Oetker.
Mod de preparare:
Intr-un vas punem apa,zaharul si cacaoa, pe foc..lasam sa se topeasca zaharul,adaugam untul si stafidele ,iar in cele din urma adaugam si rahatul...Dupa cateva clocote,dam vasul deoparte si lasam siropul sa se raceasca,apoi adaugam esenta de rom...Intre timp maruntim biscutii si nuca..Turnam siropul peste biscuti si amestecam bine..
Forma de tort o tapetam cu folie alimentara.... asezam compozitia de biscuti,dupa care dam tava la rece,pentru cateva ore..
 Zmeura se amesteca cu zaharul ,se pune pe foc...se lasa sa fiarba 2-3 minute...,iar in cele din urma adaugam plicul de tort gelee de la Dr.Oetker..
 Se toarna peste blatul de biscuti..se niveleaza frumos deasupra ,iar daca vreti puteti sa-l imbracati si pe laterala..
 Se pune din nou la frigider...pana se intareste jeleul..apoi se portioneaza..