contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Delia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acest tort l-am facut pentru o fetita tare dragalasa careia anul trecut i-am facut "Tort Printesa Delia"...
Blatul a fost cel de la Tort de mere:
- 4 oua
- 4 linguri apa rece
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 1 praf de copt
- coaja rasa de lamaie
- zahar vanilat
- esenta de lamaie
- un praf de sare
Crema de mascarpone de la Tort Lissa:
- 250 gr mascarpone
- 400 ml frisca
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 10 gr gelatina
- esenta de rom
Crema "mousse de ciocolata alba" de la Tort cu 3 feluri de ciocolata:
- 200 gr ciocolata alba
- 150+200 gr frisca lichida
- 3 gr gelatina
L-am acoperit cu pasta de zahar alba si ornat cu o printesa (Alba ca Zapada de fapt- de marimea unei palme)... slaba tentativa.... pt ca am incercat sa o pictez... Rezultatul: alta data fac tot pe bucati, asa cum am facut tortul cu Mickey si tortul cu Minnie . Culoare intra prea multa la pictat si in loc de galben iese portocaliu... dar si mai rau... nu e ca pictura pe hartie, pt ca pasta de zahar este cu ulei de palmier si culoarea este dizolvata intr-un strop de apa.... deci efectul era al apei pe ulei!!!!... Recunosc, ca in stilul meu.... intre momentul de "fabricare al pastei de zahar si momentul terminarii printesei, nu cred ca au fost mai mult de 3 ore... si dupa alte cateva ore am dus tortul... Ideea e ca nu am lasat pasta la uscat... din lipsa de timp...