Tort De Zahar Ars Cu Mere
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Octavia mi-a marturisit ca baietelul ei a implinit de curand trei anisori. Iar reteta cu care s-a inscris in concurs este chiar tortul pe care l-a pregatit cu mult drag pentru el. La multi ani ii uram si noi si mult succes la extragere.
TORT DE ZAHAR ARS
Pentru aceasta reteta ai nevoie:
Pentru blat:
- 8 oua;
- 8 linguri de zahar.
- 8 linguri de faina;
- praf de copt;
- zeama de lamaie;
Albusurile se bat bine apoi se incorporeaza galbenusurile si zaharul. Adauga 8 linguri de faina si praf de copt stins cu putina zeama de lamaie.
Pentru crema: bate 8 oua cu 8 linguri de zahar si peste ele adauga 1 litru de lapte.
Tapeteaza tava cu zahar (300 de grame) si caramelizeaza-l pe aragaz.
Curata 1 kg de mere si taie-le felii. Aseaza-le peste zaharul caramelizat. Toarna crema, apoi compozitia pentru blat.
Introdu tava la cuptor pentru 30 de minute (10 de minute la foc iute, 20 de minute la foc potrivit).
Lasa tortul sa se raceasca in tava, dupa care rastoarna-l pe un platou si orneaza-l cu frisca si fructe.
Pofta buna!