contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Struguri Cu Frisca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Tineti minte cand va spuneam ca puiul meu scump, induiosat de felicitarile extraordinare pe care le-a primit de la voi, dragilor, mi-a cerut sa ii mai fac un tort?! ...ei bine, ziua aia a venit :P ...ca doar, cum spunea si el, nu degeaba toata lumea il felicita, inseamna ca e inca ziua lui, hi, hi...si deci trebuie (re)sarbatorita ca atare :)))
Ideea cu tortul care sa contina struguri, muuuulti struguri si frisca ii apartine tot lui Bogdi (nu ma intrebati de unde i s-a declansat pofta asta, ca nu stiu! :D )
...cert este, insa, ca avut o idee nemaipomenita si ca datorita lui (si voua :P) am savurat cu totii cate-o felie mare din simplul dar absolut gustosul si aromatul tort de toamna :)
E incredibil de usor de facut, iar puiului meu i-a placut atat de tare :) ...si decorul, si blatul, care intr-adevar este de milioane, e pufos si buuun de-ti vine sa-l mananci gol :P
...dar mai bine sa las pozele sa-si faca treaba si sa va determine sa-l incercati!!!
Ingrediente pentru cca. 12 felii
- 500 g. struguri albi si negri
- 4 oua
- 150 g. zahar
- 125 g. faina
- 25 g. cacao
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 500 ml. frisca lichida
- 1 plic intaritor de frisca (optional)
- 75 g. zahar pudra
Ingrediente:


Se separa ouale; albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare timp de 3-4 minute. Se incorporeaza galbenusurile si se amesteca usor.
Faina se amesteca cu cacaoa, scortisoara si praful de copt si se adauga compozitiei de oua:

Se tapeteaza o forma de copt cu diam. de 26 cm. cu hartie pergament. Se toarna compozitia si se coace timp de 25 de minute la 180 grade C.

Se spala strugurii. Se pun deoparte cateva boabe pentru decor.
Se scot semintele:


Se bate frisca si se adauga un pliculet de intaritor de frisca daca credeti de cuviinta :P
Si eu l-am pus pana la urma, dar cred ca mergea foarte bine si fara..

Blatul se taie pe jumatate:

...si se umple cu frisca ( mai mult de jumatate din cantitatea totala)

Se aseaza strugurii:

Se acopera cu celalalt blat si se aseaza deasupra restul de frisca:

Se pregatesc strugurii pentru decorul final :P


...si se aranjeaza, cum altfel decat in forma de strugure?! :)))



...singurele sectiuni, nu prea atragatoare caci pana mi-am hranit puiutul, soarele a si intrat in perdeaua gri de nori :)


Vi-l recomand cu caldura!!! ;)
E fantastic!!!


Articol recomandat de http://savalaura.blogspot.com/2009/10/tort-de-struguri-cu-frisca.html