contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort (de) Sfantu Ion(el ) ;))

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Am familia plina de "sfinti" :))... pe care nu ezit sa-i rasfat cu bunatati ori de cate ori am ocazia ;).
Daca nu e sarbatoare intr-o zi , o transformam  noi :)).
Ieri insa a fost, asa cum bine stiti SFANTU' ION (IOAN ). Nu puteam sa las sa treaca o asemenea zi fara ceva dulce, special , mai ales ca dragul meu sot era unul dintre sfintii zilei :).
I-am incropit asadar un tortulet care nu e nici "chessecake" ,dar nici "tiramisu" nu e. E ceva acolo intre ele , dar e teribil de gustos si... cel mai important, simplu de facut :).
Am folosit ingredinte simple :
12 piscoturi de sampanie
2 cutii a cate 200g crema de branza "pic frisch" (se gaseste la LIDL )
1 cutie de 250g frisca "vian" (se gaseste la kaufland )
200g zahar
300g zmeura congelata
1 plic gelatina rosie (puteti folosi si gelatina incolora )
3 plicuri zahar vanilat
Iata cum am preparat:
-am lasat zmeura sa se dezghete( la temperatura camerei ), apoi am amestecat-o cu 100g zahar.
-intr-o mica parte din  sucul rezultat am insiropat piscoturile pe care le-am asezat intr-o tava de chec cu pereti detasabili tapetata cu folie transparenta, cat sa acopere bine fundul tavii )
-crema de branza si frisca le-am mixat impreuna cu zaharul (100g ) si zaharul vanilat pana am obtinut o crema consistenta .
- am turnat crema peste piscoturi, am nivelat si am introdus tava la frigider
-in restul de suc rezultat din zmeura si zaharul topit (cca 250 ml ) am pus gelatina...am lasat-o sa se hidrateze, apoi am incalzit-o pe foc mic pana s-a dizolvat .
- am amestecat gelatina dizolvata cu fructele...am lasat-o sa se raceasca putin, apoi am turnat-o peste crema din tava.
- am acoperit tava cu folie si am lasat-o la frigider peste noapte.
A doua zi, am indepartat folia si am servit tortuletul pe care a fost mare batalie:).
In viitorul apropiat o sa fac si varianta cu mure...si daca mai gasesc fragi (stiu eu un loc ) o s-o fac si cu gelatina de fragi :)
Incercati! ;)