contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De șampanie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC03408
Va vine sa credeti ca l-am facut anul trecut, de Revelion si il postez abia acum?
M-am inspirat de la Laura Sava; demult ma tenta acest tort, ma bucur ca am reusit sa-l pregatesc.
Mai intai va prezint cateva instantanee..
DSC03409
DSC03405
DSC03413
Fiind cam pe fuga, cu atatea pregatiri pentru Anul Nou, am apelat la un blat de tort din comert. Pe care l-am imbatat cu putina sampanie. In rest, m-am tinut de reteta Laurei.
Ingrediente:
1 blat de tort din comert,
2 linguri jeleu de zmeura (eu am folosit niste gem de zmeura, home made, amestecat cu sirop de zmeura),
2 oua,
50 g zahar,
125 ml sampanie,
coaja rasa de lamaie,
10 g gelatina,
400 ml frisca.
Am incalzit 4 linguri cu gem de zmeura impreuna cu 2 linguri de sirop, dupa care am turnat gemul cald peste o foaie de blat.
DSC03327
Am acoperit cu o foaie de blat. In jurul lor am pus inelul detasabil al formei de copt.
Galbenusurile le-am batut spuma cu zaharul, apoi am adaugat sampania.
DSC03328
Am hidratat gelatina, api am tinut-o la bain marie pana s-a lichefiat; am adaugat-o la crema. Am pus coaja de lamaie, am incorporat si albusurile batute spuma, si mai apoi 200 ml frisca batuta.
DSC03332
Am omogenizat, am turnat crema peste blat si am acoperit cu cea de-a treia foaie de blat.
Am dat la rece pentru 4 ore. Am scos tortul din frigider si am inlaturat inelul detasabl.
DSC03348
Cu restul de frisca batuta am imbracat tortul. Am mai ras niste ciocolata si m-am jucat cu niste jeleu rosu, de la Dr. Oetker; am vrut sa fac niste stelute din jeleu dar nu mi-au iesit prea grozav.
DSC03352
Iata si tortul:
DSC03350
Ne-a placut foarte mult. Laura, multumesc pentru reteta!!
DSC03394
DSC03407
In fundal se observa un alt desert, pregatit tot cu sampanie si zmeura.