Tort De șampanie
Sursa Tort de șampanie
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Va vine sa credeti ca l-am facut anul trecut, de Revelion si il postez abia acum?
M-am inspirat de la Laura Sava; demult ma tenta acest tort, ma bucur ca am reusit sa-l pregatesc.
Mai intai va prezint cateva instantanee..



Fiind cam pe fuga, cu atatea pregatiri pentru Anul Nou, am apelat la un blat de tort din comert. Pe care l-am imbatat cu putina sampanie. In rest, m-am tinut de reteta Laurei.
Ingrediente:
1 blat de tort din comert,
2 linguri jeleu de zmeura (eu am folosit niste gem de zmeura, home made, amestecat cu sirop de zmeura),
2 oua,
50 g zahar,
125 ml sampanie,
coaja rasa de lamaie,
10 g gelatina,
400 ml frisca.
Am incalzit 4 linguri cu gem de zmeura impreuna cu 2 linguri de sirop, dupa care am turnat gemul cald peste o foaie de blat.

Am acoperit cu o foaie de blat. In jurul lor am pus inelul detasabil al formei de copt.
Galbenusurile le-am batut spuma cu zaharul, apoi am adaugat sampania.

Am hidratat gelatina, api am tinut-o la bain marie pana s-a lichefiat; am adaugat-o la crema. Am pus coaja de lamaie, am incorporat si albusurile batute spuma, si mai apoi 200 ml frisca batuta.

Am omogenizat, am turnat crema peste blat si am acoperit cu cea de-a treia foaie de blat.
Am dat la rece pentru 4 ore. Am scos tortul din frigider si am inlaturat inelul detasabl.

Cu restul de frisca batuta am imbracat tortul. Am mai ras niste ciocolata si m-am jucat cu niste jeleu rosu, de la Dr. Oetker; am vrut sa fac niste stelute din jeleu dar nu mi-au iesit prea grozav.

Iata si tortul:

Ne-a placut foarte mult. Laura, multumesc pentru reteta!!


In fundal se observa un alt desert, pregatit tot cu sampanie si zmeura.