contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Roscove

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Despre tortul de roscove doar atat: un amic, dupa ce l-a gustat, m-a cerut de nevasta :))


Tort de roscove


Ingrediente blat:

  • 200g faina
  • 250g zahar
  • 450 ml lapte
  • 70g pudra de roscove
  • 35 ml ulei
  • 1 plic praf de copt


Ingrediente crema:

  • 500g smantana dulce
  • 200g ciocolata amaruie (min 50% cacao)
  • 50g zahar pudra
  • 2g gelatina
  • 250g visine (congelate sau din compot)


Ingrediente glazura:

  • 150 ml smantana dulce
  • 175 ml apa
  • 225g zahar pudra
  • 75g pudra de roscove
  • 8g gelatina

* ingredientele sunt pentru un tort cu diametrul de 24 cm.

Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul si pudra de roscove. Se toarna incet laptele si uleiul amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. Va rezulta un amestec lichid asemanator aluatului pentru clatite. Aluatul se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru cca o ora (pana trece testul scobitorii). Dupa racirea completa blatul se taie in 2 jumatati.
Gelatina (2g) se pune la inmuiat in 2-3 linguri apa rece. Din smantana dulce se bate o frisca tare la care se adauga zaharul, ciocolata topita la bain-marie si in cele din urma gelatina. Se amesteca rapid si foarte foarte bine pana cand gelatina este complet dizolvata.

Se pune prima felie de aluat inapoi in forma de tort, se imprastie visinele, se intinde crema de ciocolata si se niveleaza cu un cutit, apoi peste crema se aseaza, presand usor, cealalta foaie de blat.
Pentru glazura m-am inspirat din reteta Laurei A.: Gelatina se lasa la inmuiat in 3-4 linguri apa rece. Smantana dulce, apa, zaharul si pudra de roscove se amesteca bine si se pun la fiert pe foc mic. Se amesteca mereu timp de 10-15 minute pana cand la suprafata apar primii bulbuci. Se ia de pe foc, si cand glazura s-a mai racit un pic se adauga gelatina. Se amesteca bine pana la dizolvarea completa a gelatinii. Glazura se toarna imediat peste tort - dar nu incercati sa intindeti glazura dupa ce ati turnat-o, aceasta se va "aseza" singura!
Tortul se da la rece cel putin 3 ore (ideal o noapte intreaga), apoi se decoreaza dupa preferinte. Se taie cu cutitul curatat de ramasitele de tort si inmuiat in apa fierbinte.





Articol recomandat de thegreenfoot.blogspot.com