contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Post-cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am primit o comanda pentru un tort de post!!... Am ales sa il fac pe acesta, dupa reteta de la Deliciu cu mere... fara sa zic ce va fi sau cum...
Ingrendiente:
-1 kg mere rase pe razatoare
-200 g biscuiti
-2 budinci cu caramel (praf)
-300 g zahar(eu am pus 250)
-frisca pt ornat (aici 300 ml)
-600 ml apa
Preparare:
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Intr-o oala se pun la fiert: 500 ml apa, zaharul si merele rase... Cand a dat in clocot se da de pe foc si se adauga budinca (care a fost amestecata cu cele 100 ml apa ramase). Se lasa pe foc pana se ingroasa (amestecam continuu).
Intr-o tava punem folie de plastic turnam budinca cu mere si asezam deasupra biscuiti. Dam la rece cateva ore...peste noapte. Rasturnam pe platoul pe care servim, ornam cu frisca, pudram cu scortisoara si facem ornamentele dupa imaginatie.. Eu am vrut sa pun carlionti de ciocolata de post, dar nu am gasit pe nicaieri ciocolata de post, desi cu 2 saptamani inainte vazusem. ATENTIE: 1. Praful de budinca cu gust de vanilie NU este de post (citit ingredintele de pe spate sa fiti siguri) 2. Ciocolatile amare cu 75% sau 85% cacao NU sunt de post, daca acest lucru nu este specificat clar pe ambalaj in fata.... Altfel, citit ingredintele si puteti vedea ca au la ingredinte si lapte, sau mentiunea"pot contine urme de lapte" .