contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Post Cu Budinca De Vanilie Si Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


...de ziua voastra, cu toata dragostea, prietene dragi...caci la voi, dragele mele, m-am gandit atunci cand l-am savurat impreuna cu mami a mea :)
Sa fiti sanatoase, iubite si mereu cu zambetul pe buze!!!
Ingrediente:
Blat:
- 1 cana zahar
- 1 cana ulei
- 1 cana apa minerala
- 2 lingurite praf de copt si doua lingurite amoniac
- esenta de rom
- 2 linguri mari cacao
- 2 cani nu foarte pline de faina
Masurati totul cu aceeasi cana :)
Crema:
- 2 plicuri praf de budinca de vanilie
- 800 ml. lapte de soia (de vanilie ar fi si mai super :P) sau suc natural
- zahar dupa gust
- 2 linguri mari de margarina (Rama)
In plus:
- banane sau alte fructe de sezon, la alegere
- 1 tableta de ciocolata cu minim 80 % cacao (de post)
Blatul:
...prima si prima data tre' sa "mestesugim" ceva (de fapt, nu e obligatoriu ci numai daca nu vreti sa aveti un blat cu franjuri la final :P ) ...drept pentru care ne apucam sa croim un suport din hartie pergament cu care sa captusim baza formei de copt...
...nu prea am multe sa va zic, ca o fac pozele prea bine :))

Am vrut demult sa va arat chestia asta si-acum am reusit :)
Puteti aplica tehnica asta la toate blaturile pe care le veti coace, daca doriti sa obtineti un blat cu margini netede, frumoase...
Mod de preparare blat de cacao:
Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul si zaharul pana la topirea acestuia, apoi se adauga faina, praful de copt si amoniacul (cernute) cat si cacaua si esentele:

Se coace blatul timp de cca. 30-35 de minute, la foc potrivit (faceti testul scobitorii)

Lasati-l sa se raceasca bine (aveti grija cum il manevrati caci este destul de sfaramicios)
Crema:
Se face o budinca mai groasa din lapte de soia si praf de budinca (puteti inlocui laptele de soia cu suc natural de fructe)
Se adauga zahar dupa gust:

Se adauga margarina in budinca fierbinte si se amesteca bine:

Ca sa dezlipiti usor hartia de pe blat, asezati un platou deasupra lui si-l rasturnati...apoi totul decurge foarte usor :))

...iar ca sa il readuceti la forma lui initiala, faceti din nou manevra cu platoul :P
Se unge apoi, cu grija, intreaga suprafata a tortului cu crema calda de vanilie:

...si se orneaza cu bucatele de banane sau alte fructe, la alegere (feliile de banana vor fi amestecate in prealabil cu zeama de lamaie, pentru a nu se innegri)

...cat si cu cerculete fine de ciocolata (da, stiu, nu seamana maglavaisul ala negru cu nici un cerculet, dar na, macar am incercat :))) )

Se finiseaza a doua zi, pe soare, cand parca totul arata altfel :P

Se pensuleaza, daca vreti, cu miere incalzita un pic la microunde...va spun eu, e delicios!!! :)

Se serveste in liniste, departe de framantarile lumii exterioare :P

Doar pentru voi :)

La multi ani noua!!! :P
Reteta preluata de la Alina-Lili

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com