Tort De Portocale
Sursa Tort de portocale
articol scris de teolyn blog teolyn-in-the-kitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente blat :
- 8 oua (scoase din timp din frigider, trebuie sa fie la temperatura camerei !)
- 8 linguri de apa
- 16 linguri de zahar
- 16 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- coaja rasa de portocale
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu apa si un praf de sare se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul (12 linguri) si se mixeaza in continuare. Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar (4 linguri )pana devine o spuma groasa pe care o punem peste albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn de jos in sus, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor . Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul scobitorii .
Crema :
- 1/2 l lapte
- 200 gr zahar
- coaja de la 2 potocale
- miezul de portocale taiat marunt si stors putin
- 4 oua
- 50 gr faina
- 250 gr frisca batuta
- coji confiate de portocale
Laptele + 100 gr zahar si coaja de la cele 2 portocale se pun la fiert. Dupa ce fierb se ia de pe foc si se strecoara. Separat se bat spuma 4 oua cu 100 gr de zahar si 50 gr faina (pusa la sfrasit), apoi se adauga laptele si se pune la fiert pe baie de abur pana se ingroasa. Se lasa la racit apoi se amesteca cu frisca batuta , miezul de portocale si cojile confiate.
Sirop :
- 200 ml apa
- 100 gr zahar
- esenta de portocale
Se fierbe apa cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga esenta de portocale si se lasa la racit dupa care se insiropeaza blatul