Tort De Pişcoturi Cu Ananas şi Frişcă
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
200 gr pişcoturi, un plic de cremă pentru prăjituri la rece, un compot de ananas, 250 ml lapte, 250 ml frişcă lichidă, 4 linguri de zahăr, fructe sau bomboane pentru ornat.
200 gr pişcoturi, un plic de cremă pentru prăjituri la rece, un compot de ananas, 250 ml lapte, 250 ml frişcă lichidă, 4 linguri de zahăr, fructe sau bomboane pentru ornat.
Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert, într-o oală, la foc potrivit.
Crema se prepară astfel: într-un vas se amestecă zahărul,
laptele,
praful de cremă rece,
până se îngroaşă.
Se pregăteşte frişca: într-un bol se toarnă frişca lichidă, iar dacă doriţi, se poate adăuga zahăr în funcţie de preferinţe,
se omogenizează
până se întăreşte şi
apoi se pune la frigider.
Într-o tavă se aşază jumătate din pişcoturi,
se stropesc bine cu sirop din compot şi
se întinde crema uniform.
Apoi se pun restul pişcoturilor şi
se însiropează.
Se adaugă bucăţile de ananas şi deasupra frişca se uniformizează cu un cuţit.
Tortul se ornează cu felii de fructe sau bomboane ornamentale şi se lasă la frigider minim 3 ore.
Se serveşte rece.
Poftă bună!