Tort De Orez Cu Carne De Curcan
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sper ca supa de curcan pe care tocmai v-am aratat-o sa va fi incalzit deja :P, asa ca acum va invit la o felie de "tort"...si da, tot cu carne de curcan :))
E o bunatate!!!!!!!!!!!!!!
Ingrediente pentru 8 portii:
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 400-450 g. carne de curcan
- 3 linguri de ulei
- 500 g. orez
- sare, piper
- boia dulce
- 4 oua
- 150 g. smantana
- 200 g. cascaval ras (Emmentaler)
- 2 rosii
- patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se spala carnea si se taie marunt (cubulete). Se caleste cca. 5 minute in ulei incins:
Se spala ardeii; se curata ceapa, se toaca marunt si se amesteca cu bucatelele de carne:
Se adauga orezul si se caleste pana devine translucid:
Se adauga 1 litru de apa, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce:
Se lasa sa fiarba la foc mic cca. 20 de minute, cu capac.
Se lasa la racit:
Se amesteca ouale cu smantana si cascavalul ras si se aduga la orez:
Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.
Se unge o forma de tort cu unt; se transfera orezul in forma si se netezeste:
Se spala rosiile, se taie felii si se aseaza deasupra:
Se rade cascaval deasupra (cca. 50 g)
Se coace timp de 35-40 de minute:
Se feliaza direct in forma, desi mie forma asta ondulata mi-a cam creat ceva probleme :P
Data viitoare il "cladesc" in forma rotunda de tort, cu inel detasabil ("intepati" putin crusta de cascaval cu cutitul, atunci cand vreti sa taiati o felie, pentru ca ea sa iasa cat mai intreaga :D )
A fost incredibil de gustos!!! :)
Sectiune :P
P.S. Puteti folosi carne de pui in loc de curcan iar in loc de cascaval puteti adauga un amestec de branza dulce+sarata ;)