Tort De Nuci Si Visine
Sursa Tort de nuci si visine
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blat
- 4 oua
- 120 g zahar
- 80 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 100 g nuci macinate
- 1 lingurita cacao
Crema
- sucul dintr-un compot de visine de 720 ml
- 400 g visine congelate
- 2 linguri zahar
- 2 linguri amidon cartofi
- 3 foi gelatina
- 800 ml frisca
- 70 g zahar pudra
- 1 praf scortisoara
- 3 bomboane Ferrero Rocher
Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 180 C. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu diametrul de 26 cm. Se bat galbenusurile cu 60 g zahar, se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si cacao, apoi albusurile batute spuma tare cu restul de zahar, alternand cu nucile macinate. Se aseaza in tava, se niveleaza si se da la cuptor pentru 25 de minute. Dupa ce este gata se desprinde din forma si se lasa sa se raceasca complet.
2. Blatul se taie pe doua niveluri. Un blat se aseaza pe un platou si se aseza cercul tavei in jurul lui. Al doilea blat se faramiteaza. Se dau visinele la fiert impreuna cu sucul din compot (pastrati cateva linguri din acesta deoparte) si zahar. Se dizolva amidonul in sucul de visine pus deoparte si se adauga la visine. Se amesteca in continuu pana incepe sa se intareasca. Se repartizeaza apoi peste blat.
3. Dupa ce compozitia de visine s-a racit se continua cu cea de frisca. Se bat 500 ml frisca cu 30 g zahar pudra si un praf de scortisoara. Se pun la inmuiat foile de gelatina, apoi se topesc conform instructiunilor de pe ambalaj. Se amesteca cu 3 linguri de frisca, apoi se adauga la compozitia mare impreuna cu blatul faramitat. Se aseaza compozitia peste cea de visine si se niveleaza.
4. Se da tortul 3 ore la frigider, pana incepe sa se intareasca compozitia de frisca. Se bate restul de frisca cu 30 g zahar pudra. Se desprinde inelul tavei de pe langa tort si se orneaza cu frisca ramasa si bomboane zdrobite.
comentarii