Tort De Nuci Si Ciocolata
articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru blat:
150g ciocolata amaruie
100g unt
100g zahar
5 oua
un praf de sare
100g faina
2 lingurite praf de copt
Mod de preparare:
Pentru ornat:
300g ciocolata amaruie/lapte
100g ciocolata alba
1 lingura praf de cacao
Intr-un castron se amesteca untul, zaharul si sarea.
Se separa ouale. Se bate albusul.
Nucile se amesteca impreuna cu faina si praful de copt.
Se bate spuma compozitia de unt si se inglobeaza ouale, unul cate unul.Cuptorul se incinge la 150 de grade. In compozitia de unt se inglobeaza amestecul de faina , nuci si ciocolata.
Cuptorul se incinge la 150 de grade. In compozitia de unt se inglobeaza amestecul de faina , nuci si ciocolata.
Se omogenizeaza atent si albusurile.
Pentru blat, se toaca ciocolata si se topeste la bain-marie. Eu l-am topit la microunde ca si Laura(unde am tinut-o un pic peste 2 minute, timp in care am amestecat de vreo 2 ori).
Aluatul se introduce intr-o forma tapetata cu hartie cerata
Se coace aproximativ 40 de minute.
Se lasa sa se odihneasca putin in forma , dupa care am desfacut inelul detasabil
Pentru ornat, se toaca ciocolata, se topeste si se glazureaza uniform tortul, inclusiv marginile
Se lasa sa se intareasca. Ciocolata alba se rade mare(insa eu cum am avut un ajutor de nadejde-fiica mea Andrada- a tinut cu tot dinadinsul sa ma ajute si a iesit ciocolata cum vedeti ,adica mai marunta).
Se pudreaza tortul cu cacao( eu am pudrat cu un pic de scortisoara) pe toata suprafata si se garniseste cu ciocolata alba.
Se omogenizeaza atent si albusurile.
Pentru blat, se toaca ciocolata si se topeste la bain-marie. Eu l-am topit la microunde ca si Laura(unde am tinut-o un pic peste 2 minute, timp in care am amestecat de vreo 2 ori).
Aluatul se introduce intr-o forma tapetata cu hartie cerata
Se coace aproximativ 40 de minute.
Se lasa sa se odihneasca putin in forma , dupa care am desfacut inelul detasabil
Pentru ornat, se toaca ciocolata, se topeste si se glazureaza uniform tortul, inclusiv marginile
Se lasa sa se intareasca. Ciocolata alba se rade mare(insa eu cum am avut un ajutor de nadejde-fiica mea Andrada- a tinut cu tot dinadinsul sa ma ajute si a iesit ciocolata cum vedeti ,adica mai marunta).
Se pudreaza tortul cu cacao( eu am pudrat cu un pic de scortisoara) pe toata suprafata si se garniseste cu ciocolata alba.