contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Nuca Cu Ciocolata Si Cafea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Ingrediente:
Blat:

  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 9 linguri nuci pisate,
  • 1 lingura pesmet,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 lingura cafea praf,
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie.


Crema:

  • 150 g unt,
  • 3 linguri zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 200 g ciocolata neagra menaj,
  • 4 linguri lapte,
  • 1 lingura cafea praf,
  • 200 ml frisca,
  • esenta rom.


Sirop:

  • 200 ml apa,
  • 5 linguri zahar,
  • esenta rom.


Mod de preparare:

Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si adaugam treptat nucile, pesmetul, cacaua, cafeaua, coaja si zeama de lamaie.
Apoi adaugam albusurile batute spuma, amestecand usor cu o lingura de sus in jos.
Compozitia se pune intr-o forma de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la foc potrivit 40-50 minute.
Dupa ce il scoatem din cuptor, se lasa sa se raceasca, dupa care se va taia in doua.
In timp ce se raceste blatul facem siropul si crema.
Siropul: se pune apa cu zaharul si esenta de rom pe foc, amestecam pana se topeste zaharul apoi mai lasam sa fiarba ~ 5 minute la foc potrivit.
Crema: Se freaca spuma untul, se adauga zaharul, galbenusurile, ciocolata topita (sa nu fie fierbinte), cafeaua si esenta de rom.
Apoi batem frisca si o adaugam la compozitia de mai sus.
Asamblam tortul: Se va lua o parte din blat, se va insiropa cu jumatate din sirop, se umple cu jumatate din crema.
Punem si cealata parte a blatului pe care o insiropam, dupa care ungem cu crema imprejur si deasupra.
Ornam cu visine (fara samburi bineinteles).
Bon Appetit!


Articol recomandat de micky-mihaela.blogspot.com