contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Nectarine Cu Frisca Si Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Dragii mei, dupa cum se pare, vara se pregateste (spre disperarea mea :P) sa-si ia la revedere, asa ca astazi am preparat pentru voi un tort sublim, de vara...cremos, fructat, delicat...
Am folosit, evident, nectarine :P, si zmeura, culese din propria gradina :)
Degustatorii mei au fost foarte impresionati de gustul lui minunat, ceea ce ma face sa vi-l recomand din toata inima :)



Ingrediente:
Blat:
- 200 g. zahar pudra
- 100 g. faina
- 100 g. amidon
- 3 lingurite praf de copt
- 200 ml. lichior de oua
- 200 ml. ulei
- 4 oua
Crema:
- 15 g. gelatina (8 foite)
- 500 g. nectarine decojite
- sucul de la o lamaie
- 150 g. zahar
- 250 g. smantana
- 500 ml. frisca
- 250 g. nectarine decojite
- 250 g. zmeura
Ornat:
- 2 nectarine
- 100-150 ml. frisca lichida
- 1 plic intaritor de frisca (10 g.)
In prim-plan, vedetele tortului :P
Zmeura:


...si nectarinele...cu vedeta mea preferata, Bogdi, costumat in Spider-Man :))) ...in plan indepartat, desenand de zor la foisor :P



Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 175 grade C. (foc potrivit).
Se amesteca zaharul pudra cu faina, amidon si praf de copt (cernute). Se bate lichiorul de oua cu ulei si oua, adaugate treptat, si se inglobeaza in faina. Aluatul se coace 40-45 minute intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se lasa apoi sa se raceasca:

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece timp de cca. 10 minute.
Se paseaza 500 g. nectarine, iar restul se taie bucatele (cele 250 de grame). Se amesteca piureul cu suc de lamaie, zahar si smantana. Se topeste la baie de aburi (sau la microunde) gelatina. Aveti mare grija sa nu se infierbante prea tare (in niciun caz nu are voie sa dea in clocot, fiindca isi pierde calitatile de inchegare). In cateva secunde, cca. 10-15 ar trebui sa se dizolve ;)
Se inglobeaza gelatina dizolvata in crema de nectarine, turnand in fir subtire si se da la rece 30 de minute.
Cand crema incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta.
Blatul se taie pe 3 nivele; pe blatul de jos se aseaza o parte din crema (impartiti dinainte crema in 3 boluri egale). Se presara bucatele de nectarine si zmeura, cate una din fiecare, pentru a crea efectul unui tort-sah :P
Se aseaza cel de-al doilea blat si din nou crema+fructe, urmand acelasi sablon :))
Se incheie cu ultimul blat (cel mai mic, cel de sus, mai bombat), peste care se niveleaza restul de crema.
Se bate frisca cu un pliculet de intaritor de frisca, urmand instructiunile de pe plic. Se acopera tortul cu frisca si se orneaza cu mici aveline de frisca. In centrul tortului asezati, in raze, felii subtiri de nectarina, iar la baza asezati sferturi de fruct:

Se savureaza pe deplin!!!!!!!!!!!!!! :P

Cu mare drag, pentru voi :)

P.S. Puteti inlocui nectarinele proaspete cu piersici din compot, iar smantana cu iaurt ;)

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com