Tort De Morcovi
Sursa Tort de morcovi
articol scris de oanaoana blog Dulciuri ca la Oana acasa
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente blat :
- 3 cani de morcov ras fin (cam 4-5 morcovi marisori)
- 2 cani de faina
- 1 lingurita de praf de copt
- un praf de sare
- 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
- 2 cani de zahar
- jumatate de ligurita de scortisoara
- 4 oua batute
- o cana si 3/4 ulei
- o lingurita de extract de vanilie (2 plicuri zahar vanilat)
- o jumatate de cana de piure de ananas
- o jumatate de cana de fulgi de cocos
- 2 cutii de crema de branza (tip Philadelphia) cam 400 g
- 200 ml smantana pentru frisca
- 3-4 linguri de zahar pudra
- coaja de lamaie rasa (dupa gust)
- 2 lingurite de amidon
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade si se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda de tort cu fund detasabil.
Morcovii se spala si se curata bine de coaja apoi se dau prin razatoarea mica, aici ma refer de cea manuala, nici sa nu va ganditi la robot de bucatarie pentru ca ii taie prea gros iar noua ne trebuie firimituri fine si suculente de morcov care se vor coace uniform in cuptor.
Eu am avut un ajutor de nadejde la razuit morcovi, si-a dat toata silinta si a facut o treaba minunata... desi aceste lucruri marunte nu sunt demne de o printesa...
Pentru blat se pun faina cu sare, praf de copt (bicarbonatul se pune la sfarsit pentru a se activa mai bine), zahar, scortisoara si morcovul ras intr-un vas si se miseaza pana cand compozitia se leaga ca un aluat tare.
Se adauga cele 4 oua batute bine cu o furculita si se mixeaza totul bine.
Apoi se adauga piureul de ananas si fulgii de cocos, se amesteca un pic pana se incorporeaza totul si ultimul se adauga bicarbonatul.
Se pune aluatul in tava si se da la cuptor cam 45 minute. Pentru aragazul meu asta ar insemna treapta 4 dar cred ca am mai povestit despre cuptorul meu minunat, treapta 4 inseamna ce temperatura vrea gazul lui asa ca eu am fost cu ochii pe prajitura de pe la 40 de minute si am mai reglat la buton plus ca am mai lasat-o un extra 10 - 15 minute. De-asta prajitura mea e un pic mai bronzata pe ici pe colo, la gust nu s-a simtit nici o secunda.
Se pregateste glazura mixand smantana rece (folosind ustensile foarte reci... le-am tinut 15 min la congelator) cu 1 mingura de zahar pudra. La fel, crema de branza se amesteca cu 2 linguri de zahar pudra pe care vi-l recomand sa il cerneti inainte. Daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati o lingura de zahar pudra. Se amesteca frisca si crema de branza cu 2 lingurite de amidon pentru a lega bine cele 2 tipuri de lactat. Din pacate crema de branza de pe piata noastra nu are aceeasi consistenta ca cea din State asa ca aveti grija ce retete incercati pentru ca s-ar putea sa nu gasiti in supermarket ingredientele potrivite si va trebui sa improvizati... ceea ce am facut si eu in acest caz.
Tortul complet racit se taie cu grija pe jumatate si se unge cu jumatate din glazura. Nu are nevoie de sirop pentru ca aceasta glazura va inmuia blatul si il va face super pufos.
Cea de-a doua jumatate se aseaza deasupra si se intinde si restul de glazura de branza. Puteti decora cu morcov ras ca mine, cu alune maruntite sau fructe confiate.
Sper ca v-a placut desertul meu si ca il veti incerca si voi si pana la urmatoarea bijuterie dulce va doresc... S'aveti pofta!