contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Morcovi La Micul Dejun

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fibre si vitamine intr-o portie dulce la micul dejun.
-300 g morcovi razaliti pe razatoarea mica
-4 nuci si un pumn de alune de padure
-4 oua
-sucul de la 1/2 portocala
-sirop de agave (dupa gust)
-150 g fulgi de ovaz fini
-100 ml apa
-80 g faina
-1 praf de copt
-1 lingurita scortisoara
Fulgii de ovaz se pun la inmuiat in apa (apa suficienta cat sa ii acopere in intregime).
Morcovii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica.
Nucile si alunele si pun pe o tava acoperita cu hartie de copt si se tin la cuptor aprox. 5-6 min pana se rumenesc usor. Se racesc si se maruntesc la blender.
Intr-un alt vas faina se amesteca cu praful de copt si o lingurita de scortisoara.
Ouale: separam galbenursurile de albusuri.
  • Galbenusurile se freaca bine cu 2 linguri de sirop de agave, sucul de portocala timp de 5 min. Galbenusurile se amesteca apoi cu nuca/alunele maruntite, cu morcovul razalit si ovazul inmuiat in apa.
  • Albusurile se bat bine cu mixerul pana se intaresc. Invartind de jos in sus, albusurile se integreaza usor in amestecul de galbenusuri cu morcov.
  • La final se adauga faina.

Tot amestecul se rastoarna intr-un vas de iena si se da la cuptor pentru 30 min minim la 180 grade.
Se serveste rece stropit cu sirop de agave/artar.