Tort De Morcovi Cu Ciocolata
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
Pentru blat:
4 oua
120 g zahar brun
120 g faina
1 lingurita praf de copt
15 g cacao neagra
150 g morcovi rasi
50 g nuca macinata
1 praf de scortisoara
2 linguri ulei floarea soarelui
1/4 lingurita esenta de vanilie
Pentru crema:
350 g crema de branza – eu prefer mascarpone
175 g zahar brun
175 g ciocolata topita
Pentru sirop:
50 ml apa
50 ml suc de portocale
1 praf scortisoara
30 g zahar
PREPARARE:
Pentru inceput bregatim blatul amestecand ouale cu zaharul intr-un vas pe care il punem apoi la baine-marie. Continuam sa amestecam cu mixerul, tinand vasul pe foc (la baine-marie) timp de 10 minute, pana incepe sa se ingroase putin. Il luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin apoi adaugam pe rand nucile, uleiul, cacao, scortisoara, esenta de vanilie, amestecand dupa fiecare ingredient in parte, pana se omogenizeaza, iar la final faina amestecata cu praful de copt in prealabil.
Turnam aluatul intr-o forma de tort cu peretii detasabili. Ar fi bine sa tapetam forma cu lei si faina sau cu hartie copt. Coacem blatul la 190°C timp de 30 minute, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un grilaj. Cat timp se raceste pregatim crema: amestecam crema de branza cu zaharul si esenta de vanilie, apoi cu ciocolata topita (la baine-marie) si racita. Pregatim siropul fierband ingredientele, apoi il lasam sa se raceasca. Taiem blatul de tort in jumatate, il insiropam, apoi punem jumatate din crema pe blatul de jos.
Insiropam si a doua jumatate de blat, o punem peste crema, apoi acoperim tortul cu restul de crema. Pe margine putem decora cu nuca, fulgi de ciocolata, sau ce avem la indemana.
Il lasam la rece minim 2 ore, apoi putem servi.
Pofta buna!