Tort De Mere
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Acest tort de mere este unul din deserturile preferate ale sotului meu. Sper sa va placa si voua.
INGREDIENTE:
1 kg mere
200 g zahar
o lingura de stafide
3 nuci tocate grosolan
1/2 lingurita de scortisoara
unt pentru uns vasul
6 oua
6 linguri de faina
6 linguri de zahar
1 plic de praf de copt
1 lingurita coaja rasa de lamaie sau de portocala
un pic de sare
o lingura de ulei
1/2 lingurita esenta de vanilie
PREPARARE:
Ungem un vas cu unt. Curatam merele de coaja si cotor, apoi le feliem. Punem feliile de mere in vasul uns cu unt, aruncam peste acestea nucile, stafidele si un praf de scortisoara, apoi le acoperim cu zahar. Le dam la cuptor sa se coaca si preparam intre timp blatul, care este un blat de pandispan.
In primul rand se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie sau de portocala si o lingura de ulei. Amestecam putin astfel incat sa se intrepatrunda aromele, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si sarea.
Aluatul pe care il obtinem il turnam peste merele coapte si dam vasul inapoi la cuptor pentru 45 de minute la 180°C.
Iata ce a iesit:
Pofta buna!