Tort De Mere Cu Scorţişoară
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
un blat feliat de tort, din comerţ, 4 mere mari, o budincă de vanilie, 200 gr zahăr, 2-3 linguriţe de scorţişoară, 5 linguriţe de nucă de cocos, 400 ml lapte.
Mod de preparare:
Se prepară budinca conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Se curăţă merele, se spală, se şterg şi se dau pe răzătoarea mare.
Într-o tigaie, se pun merele cu tot cu sucul format,
împreună cu restul de zahăr, scorţişoara, şi
se lasă la foc mic, amestecând din când în când, până se înmoaie şi se formează o pastă.
Merele se toarnă peste budincă şi
se omogenizează.
Se pune un sfert din compoziţie
peste primul blat şi
se continuă la fel până la terminarea blaturilor şi compoziţiei.
Atenţie! Compoziţia trebuie să caldă în momentul în care umpleţi foile de tort, dar nu fierbinte.
Se lasă la răcit şi apoi se ornează deasupra cu nucă de cocos.
Se serveşte rece, ca desert.
Poftă bună!