contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Mere Cu Crema Caramel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Prima mea postare pe acest blog a fost un tort de mere. Zilele acestea blogul meu a implinit venerabila varsta de 2 ani. :) Si azi am facut tot un tort de mere, diferit insa, pentru ca are putin si din tortul meu preferat, cel cu crema de zahar ars. Super combinatie! Un tort bun si racoros pe care il impart cu mare drag cu voi toti cititorii mei.

-5 mere
-8-10 linguri zahar
-putin unt
-scortisoara

Crema caramel:
-5 oua
-5 linguri zahar
-1 pliculet zahar vanilat
-500 ml lapte

Blat:
-4 oua
-4 linguri zahar
-4 linguri faina

Pt. ornat:
-300 g frisca
-50 g ciocolata amaruie

Caramelizam cele 8 linguri de zahar si tapetam cu acest caramel cratita.( Folosim aceeasi cratita veche si uzata, dar pe care nu ne induram s-o aruncam pentru ca nu-i asa, e buna si ea la ceva. : La facut creme de zahar ars. ;) )Lasam sa se raceasca pana cand caramelul incepe sa pocneasca. Curatam merele si le taiem in sferturi, apoi asezam merele in cratita. Peste mere punem bucatele de unt si presaram cu scortisoara. Dam cratita la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp pregatim crema. Batem ouale cu zaharul, vanilia si laptele si turnam peste mere. Lasam 30-35 minute in cuptor. Cu 5 minute inainte de a fi gata crema, pregatim blatul.
Separam ouale. Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si batem pana se topeste. Adaugam galbenusurile si amestecam, apoi lasam mixerul deoparte si adaugam faina, amestecand usor cu lingura de sus in jos. Turnam compozitia peste crema caramel si coacem 20-25 minute.


E bine sa verificam cu o scobitoare. Lasam sa se raceasca in cratita, apoi rasturnam tortul si ornam dupa preferinta.Eu am facut tortul aseara si am ornat azi dimineata.