contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Mere 2

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

E un desert de casa, fara pretentii de aspect deosebit, in schimb foarte gustos. Nu am respectat cu precizie reteta din carnetel pt ca acolo exista ciocolata in blat si nu cred ca se potriveste aroma de ciocolata cu aceea de mar, asta pe de o parte, iar pe de alta parte, merele se rad si se incorporeaza in aluat. In acest fel, parerea mea e ca prajitura asta nu mai e un tort ci un fel de chec. Dar cine doreste, poate incerca varianta asa cum este in carnetel.

Blatul: 5 oua, un pachet de unt sau margarina, 200 g zahar, 200 g faina, 50 g alune taiate, o lingurita de praf de copt, zahar vanilat.

Umplutura: 300-500 g mere aromate, 100 g unt, o lingurita de scortisoara, 5-6 linguri de zahar, zeama de lamaie.
Decorul: 200 ml frisca batuta, o lingurita de ness.
Se freaca untul cu zaharul la mixer pana cand devine o crema spumoasa. Se adauga cate un ou, pe rand, si se continua mixatul,

apoi se adauga faina, alunele taiate si praful de copt.

Merele se curata si se taie sferturi apoi se pun cu o jumatate de pachet de unt si cu zahar, plus scortisoara si zeama de lamaie la foc domol intr-o oala cu capac pana cand se inmoaie bine si lasa zeama - cca 30-40 de minute.

Dupa ce merele s-au racit, se rastoarna cu tot cu zeama in forma de tort, iar peste ele se pune aluatul, uniform.

Se da la cuptor la foc mediu cca 30-35 de minute.

Se face testul cu scobitoarea si cand este gata se scoate forma din cuptor dar se lasa 10 minute sa se racoreasca, dupa care se rastoarna pe un platou rotund. Pe deasupra se decoreaza cu frisca si putin ness, sau cu visine conservate, sau cu orice alte fructe potrivite la gust cu merele.

Culoarea blatului meu a iesit asa din cauza plicului de zahar vanilat, care continea zahar brun.

Pofta buna! :)
Reteta: