Tort De Inghetata
Sursa Tort de inghetata
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele astea in care au fost caldurile cele mari ale verii, chiar inainte sa se schimbe totul si sa vina ploi si vant, n-am mai stat pe ganduri si am facut un tort de inghetata cu 4 straturi.
Reteta de inghetata o am de la o verisoara, dar cum ea contine oua crude, ceea ce mi se pare ca suna a salmonella (Doamne fereste!, dar pana ma fereste Dumnezeu, mai bine sa ma feresc singura) am adaptat-o si simplificat-o mult. Poate intr-o zi voi face o portie-doua si din reteta vara'mii, dar numai cat sa se manance imediat.
Mai intai m-am dus in zmeurisul de la coltul blocului sa culeg o mana de zmeure pentru stratul de inghetata de zmeura.
Dupa care am bagat la mixer un pahar de iaurt si unul de smantana (ambele de 400 g) cu 6 linguri pline de zahar pudra si doua pliculete de zahar vanilat.
Am mixat pe repede-inainte pana s-a omogenizat bine de tot si s-a dublat volumul de frisca. Pentru ca a rezultat o frisca.Pe care am impartit-o in patru portii aproximativ egale.
Prima am amestecat-o cu 2 lingurite pline de cacao dupa care am pus niste bucatele de ciocolata amaruie prin ea.
A doua portie, am amestecat-o cu putin colorant carmin si cu zmeurele taiata bucatele mici.
A treia portie a fost amestecata cu pulpa de la o nectarina mare si zemoasa, taiata si ea in bucatele mici-mici.
Iar a patra portie am amestecat-o cu o lingurita de ness pudra si cu cateva alune macinate.
Apoi am asamblat tortul intr-o tava de chec astfel:
- un strat de piscoturi
- un strat generos de inghetata de ciocolata
- un strat de inghetata de zmeura
- un strat de inghetata de cafea si alune
- si ultimul, stratul de inghetata de nectarine
Ar fi trebuit sa dau tavita la congelator dupa fiecare fel de inghetata pus, ca sa nu se amestece, dar nu am avut rabdarea necesara.
La urma am lasat in congelator si dupa vreo 3 ore nu am mai putut de pofta si am portionat.
De fapt, abia a doua zi a fost inghetat complet acest tortulet racoritor si aromat.
Pofta buna! :)
Reteta de inghetata o am de la o verisoara, dar cum ea contine oua crude, ceea ce mi se pare ca suna a salmonella (Doamne fereste!, dar pana ma fereste Dumnezeu, mai bine sa ma feresc singura) am adaptat-o si simplificat-o mult. Poate intr-o zi voi face o portie-doua si din reteta vara'mii, dar numai cat sa se manance imediat.
Mai intai m-am dus in zmeurisul de la coltul blocului sa culeg o mana de zmeure pentru stratul de inghetata de zmeura.
Dupa care am bagat la mixer un pahar de iaurt si unul de smantana (ambele de 400 g) cu 6 linguri pline de zahar pudra si doua pliculete de zahar vanilat.
Am mixat pe repede-inainte pana s-a omogenizat bine de tot si s-a dublat volumul de frisca. Pentru ca a rezultat o frisca.Pe care am impartit-o in patru portii aproximativ egale.
Prima am amestecat-o cu 2 lingurite pline de cacao dupa care am pus niste bucatele de ciocolata amaruie prin ea.
A doua portie, am amestecat-o cu putin colorant carmin si cu zmeurele taiata bucatele mici.
A treia portie a fost amestecata cu pulpa de la o nectarina mare si zemoasa, taiata si ea in bucatele mici-mici.
Iar a patra portie am amestecat-o cu o lingurita de ness pudra si cu cateva alune macinate.
Apoi am asamblat tortul intr-o tava de chec astfel:
- un strat de piscoturi
- un strat generos de inghetata de ciocolata
- un strat de inghetata de zmeura
- un strat de inghetata de cafea si alune
- si ultimul, stratul de inghetata de nectarine
Ar fi trebuit sa dau tavita la congelator dupa fiecare fel de inghetata pus, ca sa nu se amestece, dar nu am avut rabdarea necesara.
La urma am lasat in congelator si dupa vreo 3 ore nu am mai putut de pofta si am portionat.
De fapt, abia a doua zi a fost inghetat complet acest tortulet racoritor si aromat.
Pofta buna! :)