Tort De Gris Si Mere
articol scris de Andie blog reteteveggie.com
Tortul asta a fost o mare surpriza pentru mine. Reteta mi-a parvenit via Aura-Barcelona, insa originea si-o gaseste la … Sibiu! Uitandu-ma la modul de preparare, sincer n-am crezut sa iasa ceva; insa, ca toate prajiturile cu mere, tortul a iesit de fapt incredibil, i-n-c-r-e-d-i-b-i-l de bun. Give it a try, it’s a must!
Ingrediente
1 cana gris
1 cana faina
1 cana zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 praf sare
6 cani de mere decojite, rase si scurse, amestecate cu putin gris si scortisoara
unt pentru tapetat tava
1. Partea cea mai laborioasa la tortul asta e curatatul si rasul merelor. Dupa ce le-am ras si scurs, impartim cantiatea in doua si dam de-o parte.
2. Amestecam restul ingredientelor, mai putin untul, si impartim in doua.
3. Ungem o tava cu diametrul de 20 cm cu unt, apoi punem prima portie de ingrediente solide (prafurile), apoi o portie de mere, apoi a doua portie de amestec de prafuri, iar apoi ultima portie de mere. Deasupra aruncam cateva cubulete de unt si putin zahar brun, si dam la copt aprox. 1h la foc mediu.
Da, iese, si iese chiar misto.
Hugs now,
Andie