Tort De Fructe Cu Vanilie
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
un blat de tort din comerţ, 2 banane, un compot mic de ananas, 2 budinci de vanilie, un plic de frişcă, un pliculeţ de întăritor de frişcă, o portocală mare, un litru de lapte, 200 gr zahăr.
Se prepară budinca din 800 ml lapte,
zahărul necesar,
şi se lasă
să se răcească puţin
(trebuie să fie caldă, NU fierbinte, când se întinde pe blat).
zahărul necesar,
şi se lasă
să se răcească puţin
(trebuie să fie caldă, NU fierbinte, când se întinde pe blat).
Frişca se face
conform instrucţiunilor de pe ambalaj
(200 ml lapte,
restul de zahăr,
întăritorul de frişcă şi se omogenizează).
conform instrucţiunilor de pe ambalaj
(200 ml lapte,
restul de zahăr,
întăritorul de frişcă şi se omogenizează).
Se curăţă bananele şi se taie rondele.
Ananasul din compot se taie bucăţele de dimensiune potrivită.
Portocala se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.
Prima foaie de blat se însiropează cu 2-3 linguriţe compot de ananas,
Ananasul din compot se taie bucăţele de dimensiune potrivită.
Portocala se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.
Prima foaie de blat se însiropează cu 2-3 linguriţe compot de ananas,
apoi se adaugă jumătate din cantitatea de budincă şi
se presară bucăţile de ananas.
Se aşează următorul blat, se umezeşte cu câteva linguriţe de compot de ananas, se toarnă restul de budincă,
se presară bucăţile de ananas.
Se aşează următorul blat, se umezeşte cu câteva linguriţe de compot de ananas, se toarnă restul de budincă,