Tort De Florii
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Am improvizat rapid un tortulet, fiind in criza de timp. Pentru blat am folosit reteta de aici. Am copt blatul intr-o forma rotunda, cca 45 de minute, pana a trecut testul scobitorii.
L-am taiat in doua.
Pentru crema si glazura am folosit o cutie de 200 ml de frisca vegetala si o ciocolata de post (100 g), Novatini amaruie parca era...
Am incalzit 100 ml de frisca si am topit in ea jumatate de ciocolata. Am dat la rece, vreo doua ore, timp in care am facut diverse alte chestii.
Am mixat apoi frisca cu ciocolata si pentru ca blatul meu ca crescut mult si bine m-am decis sa inlatur capacul; l-am faramitat si l-am adaugat cremei.
Ok. Blatul taiat l-am insiropat (apa, zahar, esenta de rom)...
Am incalzit si restul de frisca, am topit in ea cealalta jumatate de ciocolata; am turnat glazura astfel obtinuta (parca la Laura Adamache am remarcat acest procedeu).
Aici m-a chinuit talentul; ca sa fiu mai cu mot am chinuit, la randul meu, niste bombonele sugus - le-am zapacit pana mi-au iesit niste floricele.
Am dat tortul la rece.
Am avut rabdare pana a doua zi. Nici acum nu stiu cum de-am reusit asta :)
Chiar bun la gust. Aspectul... hmm, se putea si mai bine.