contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Florii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Vreau să vă urez să aveți parte de o zi minunată!
Tortul meu de Florii este unul simplu.
Are blat cu migdale, cremă cu ciocolată și decorat cu migdale.
Ai nevoie de:
Pentru blat:
8 ouă
10 linguri zahăr
10 linguri făină
1 linguriță praf de copt
100 g migdale măcinate
Pentru cremă:
500 ml frișcă
200 g ciocolată amăruie
50 grame zahăr pudră
Pentru ornat :
jumătăți de migdale decojite
ciocolată topită
Mod de preparare:
Blatul. Ouăle se separă.Albușurile se bat spumă tare cu zahărul adaugat treptat. Se adaugă galbenușurile, făina cernută cu praful de copt și migdalele măcinate. Compoziția obținută se pune într-o formă tapetată și se coace în cuptorul încins.
Crema. Frișca se  bate cu zahărul pudră și se adaugă ciocolata topită.
Asamblare: Se taie blatul (eu l-am tăiat în patru felii) și se umple tortul cu cremă apoi se îmbracă în aceiași cremă și se ornează cu ciocolată topită și migdale.
Poftă bună!

Articol recomandat de danagaby.blogspot.com