Tort De Craciun
Sursa Tort de Craciun
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : usoara
Timp de preparare : 1h 30 minute
Cantitate : 12 portii
Ingrediente
Pentru blat
- 100 gr unt
- 50 gr zahar alb
- 50 gr zahar brun
- 3 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita esenta de portocale
- 200 gr crema de ciocolata
- 50 gr cacao pudra
- 1 lingura praf de cappuccino
- 200 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
Pentru umplutura
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 30 ml smantana
- 2-4 linguri gem de caise
Pentru glazura
- 300 gr crema de branza
- 150 gr zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200 gr ciocolata amaruie, topita
- 200 gr ciocolata cu lapte, topita
- 100 gr ciocolata amaruie
- 100 gr ciocolata cu lapte
Preparare
- Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt mai mare sau 2 mai mici.
- Pentru blat, amesteca intr-un vas faina cu cacaoa, cappuccino, praful de copt si un praf de sare. Intr-un bol bate untul cu cele doua feluri de zahar apoi incorporeaza oul, cate unul pe rand. Adauga crema de ciocolata si esentele si amesteca bine. Inglobeaza apoi ingredientele uscate. Toarna aluatul obtinut in tava pregatita si da-l la copt 45-50 minute pana cand la inserararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 3 parti pe orizontala.
- Pentru umplutura topeste ciocolata cu lapte impreuna cu smantana si las-o sa se raceasca putin.Aseaza un blat pe o farfurie, unge-l cu ciocolata cu lapte si smantana, acopera cu al 2-lea blat, unge acest blat cu gemul de caise apoi acopera cu al 3-lea blat.
- Pentru glazura bate crema de branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Adauga cele doua feluri de ciocolata si amesteca pana la omogenizare.Unge cu aceasta glazura intreg tortul. Pentru a 2-a glazura topeste 100 gr ciocolata amaruie impreuna cu 100 gr ciocolata cu lapte. Toarna a 2-a glazura peste intreg tortul apoi lasa glazura sa se intareasca.