Tort De Craciun Cu Crema De Kiwi
articol scris de Andie blog reteteveggie.com
Sarbatori fericite tuturor! A venit Mosu’? Anul asta noi il asteptam cu un mega tort etajat cu blaturi de ciocolata si vanilie si crema de kiwi. Pentru ca m-a mancat in diverse locuri, am testat pe el un fondant de marshmallows: mi-am smuls parul din cap cat de naspa a fost. Noroc ca am avut si ceva pasta de zahar facuta de mine, care s-a comportat exemplar.
Am folosit pentru aceasta reteta blatul clasic, impreuna cu pasta de fondant facuta de mine, iar la crema m-am inspirat de la una din cele mai tari doamne fauritoare de torturi de la noi: Lissa. Tortul e roz pentru ca marshmallows au fost roz, altfel as fi optat pentru o culoare mai potrivita sezonului.
Cu o seara inainte am facut blaturile, le-am lasat la racit, apoi le-am taiat: pe cel mare in doua, pe cel mic in trei felii. Am umplut cu crema de kiwi si am lasat la racit pe balcon peste noapte. In aceeasi zi am facut si fondantul, pentru ca si el are nevoie sa se odihneasca de pe o zi pe alta. Am vazut ca multa lume face greseala de a-l tine in frigider: eu insist sa fie pastrat invelit in folie transparenta, intr-o cutie etansa, la temperatura camerei. Nu trebuie sa ma credeti pe mine, asa zic si specialistii.
A doua zi dimineata am invelit torturile in crema de unt si am dat din nou la rece. Intre timp am inceput sa lucrez fondantul, adica sa il framant ca sa se inmoaie. L-am intins, am acoperit torturile, iar in cel de la baza am infipt neshte betisoare de lemn (din acelea pentru frigarui) din loc in loc, pentru a sustine blatul de deasupra. Inaltimea acestor betisoare este egala cu inaltimea blatului de jos.
Am suprapus torturile si am trecut la ornat. Rezultatul? See for yourself:
Andie