Tort De Ciocolata
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Un tort delicios!!! Bun! ba nu … defapt este foarte bun! Si pentru ca vine Pastele puteti sa il decorati cu oua sau puisori de ciocolata.
INGREDIENTE:
100 g nuca macinata
100 g migdale macinate
100 g unt
150 g zahar
coaja rasa de la 1 portocala
4 oua
100 g ciocolata cu lapte
2 linguri cafea tare
1 lingurita pesmet
1 plic praf de copt
120 g ciocolata
60 g unt
2 linguri suc portocala
ciocolata alba pentru decor
PREPARARE:
Batem untul cu zaharul pana devin spuma. Incorporam galbenusurile si coaja de portocale in crema de unt.
Topim in bain-marie ciocolata si incorporam cele 2 linguri de cafea expresso. La compozitia de unt si oua adaugam ciocolata topita, pesmetul, nucile si migdalele macinate, apoi praful de copt iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.
Punem aluatul in forma si il dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca. Turnam peste blat ciocolata topita si amestecata apoi cu 2 linguri suc portocala si unt.
Pentru decor am raschetat cu cutitul o ciocolata alba. Am pus ciocolata imediat peste cea abia turnata pentru a se lipi de aceasta.
Pofta buna!