Tort De Ciocolata
Sursa Tort de ciocolata
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
BLAT:
* 5 oua * 3 linguri ulei * 8 lg de zahar
* 6 lg de faina *4 lingura cacao
* 1 plic vahar vanilat * 1/2 plic praf de copt
CREMA:
* 300 g ciocolata * 400 g frisca Hulala
Mod de preparare:
Se prepara un blat de cacao din ingredientele de mai sus. Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul, se incorporeaza apoi galbenusurile usor, zahrul vanilat, faina, cacaua si praful de copt.
Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili si se da blatul la cuptor pentru 30-45 de minute. Blatul racit se taie in 2 foi care se insiropeaza blatul cu un sirop cu esenta de rom.
La bain-marie se pune 125 frisca, se adauga si ciocolata rupta in bucati si se amesteca bine. Se lasa la racit, apoi se pune si restul de frisca batuta. Se intinde jumatate din crema peste un blat, se acopera cu celalalt blat si se imbraca totul cu restul de crema. Decoram dupa inspiratia de moment.